Definita cuvantului siamez
SIAMÉZ, -Ă adj. Din Siam, privitor la Siam. ♦ Frați siamezi = gemeni care s-au născut cu corpurile lipite; (fig.) prieteni nedespărțiți; pisică siameză = pisică cu ochi albaștri, cu părul cafeniu și mătăsos și cu coada scurtă, originară din Extremul Orient. [Pron. si-a-. / cf. fr. siamois < Siam – Thailanda].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu siamez
NEWYORKÉZ, -Ă, newyorkézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în orașul sau în statul New York (din Statele Unite ale Americii) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de New York sau locuitorilor săi, privitor la New York sau locuitorii săi. (New York (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. new(-)yorkais) Vezi definitia »
belibarez, belibarezi, s. m. penis. Vezi definitia »
ROVIGHÉZ, -Ă, rovighézi, -e, adj., s. f. și m. (Locuitor) din provincia sau din orașul Rovigo, situat în nordul Italiei. ◊ Dialect rovighez. (din it. rovighese) [DLI] Vezi definitia »
MALTÉZ, -Ă, maltezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Maltei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Maltei sau maltezilor (1), privitor la Malta sau la maltezi, originar din Malta. – Din it. maltese. Vezi definitia »
NĂMIÉZ s. n. v. namiază. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z