Definita cuvantului silicios
SILICIÓS, -OÁSĂ adj. Care conține siliciu. [Var. silicos, -oasă adj. / cf. fr. siliceux].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu silicios
SCORȚÓS, -OÁSĂ, scorțoși, -oase, adj. 1. Care nu se îndoaie, care rămâne drept, lipsit de suplețe, țeapăn, tare, rigid; a cărui suprafață prezintă asperități, care este aspru la pipăit ca o scoarță (1). ♦ Fig. (Despre oameni și manifestările lor). Care este lipsit de maleabilitate, care nu este conciliant; rigid, distant. 2. (Despre lemne, pământ etc.) Cu o crustă groasă și aspră, cu scoarță. ◊ Pepene scorțos = pepene galben cu miezul tare. Mere scorțoase = varietate de mere mari, cu coaja groasă, de culoare galbenă-ruginie. ♦ (Despre piele) Îngroșat, aspru, uscat, bătătorit, crăpat; (despre față, mâini etc.) cu pielea îngroșată, aspră, bătătorită, crăpată. – Scoarță + suf. -os. Vezi definitia »
PRUNDÓS, -OÁSĂ, prundoși, -oase, adj. (Despre terenuri) Acoperit cu prund, alcătuit din prund. – Prund + suf. -os. Vezi definitia »
SOIÓS, -OÁSĂ, soioși, -oase, adj. Mânjit, murdar (cu pete de grăsime); slinos. – Soi1 + suf. -os. Vezi definitia »
AVENTURÓS, -OÁSĂ, aventuroși, -oase, adj. Plin de aventuri; care constituie o aventură; (despre oameni) căruia îi plac acțiunile îndrăznețe și riscante. – Din fr. aventureux. Vezi definitia »
SCHIMBĂCIÓS, -OÁSĂ, schimbăcioși, -oase, adj. Schimbător (I). – Schimba + suf. -ăcios. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z