Definita cuvantului siluetă
SILUÉTĂ s.f. 1. Imagine a unei ființe, a unui lucru etc. care se proiectează ca o umbră pe un fond luminos. ♦ Desen care reprezintă contururile unei ființe sau ale unui lucru pe un fond deschis. ♦ Desen din placaj sau din carton pe care sunt fixate țintele la tir. ♦ Element de decor reprezentând tufișuri, profiluri de case etc. 2. Talie zveltă, bine proporționată. ♦ (Fam.) A face siluetă = a deveni zvelt, a slăbi. [Pron. -lu-e-. / < fr. silhouette, cf. Silhouette – controlor general impopular al finanțelor în Franța].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu siluetă
smírdă, smírde, s.f. (reg.) 1. numele florii smirdarului (arbust mic din zonele alpine, care formează tufișuri dese, cu flori mărunte, roșii-purpurii și mirositoare); rododendron, trandafir-de-munte. 2. (în forma: zmirdă) rășină folosită în medicină, în parfumerie și la biserică, extrasă dintr-un arbore exotic. 3. (deprec.) femeie mândră, încrezută. Vezi definitia »
șuveicúță, șuveicúțe, s.f. (reg.) felie subțire dintr-un aliment. Vezi definitia »
FLÓTĂ2 s. f. postav asemănător fetrului. (< fr. flôtre) Vezi definitia »
ACROLEÍNĂ, acroleine, s. f. Aldehidă nesaturată, care se obține prin distilarea glicerinei cu acid sulfuric și care se prezintă ca un lichid cu miros înecăcios, lacrimogen. [Pr.: -le-i-] – Din fr. acroléine. Vezi definitia »
DEHIDROGENÁZĂ s. f. enzimă care catalizează oxidarea substanțelor prin eliminarea ionilor de hidrogen. (< fr. déhydrogénase) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z