Definita cuvantului solmizație
SOLMIZÁȚIE s.f. (Muz.) Sistem medieval de notație silabică a sunetelor ținând seama de raportul dintre intervalele care le despart. [< fr. solmisation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu solmizație
BASÍDIE, basidii, s. f. Organ special al unor ciuperci pe care se formează sporii. – Din germ. Basidie. Cf. fr. baside. Vezi definitia »
BUJÍE s. f. 1. dispozitiv de producere a scânteii electrice pentru aprinderea amestecului carburant din cilindrii motoarelor cu ardere internă. 2. preparat farmaceutic, din unt de cacao, în formă de cartuș, în care se încorporează substanța activă. 3. tijă flexibilă sau rigidă, ca sondă în chirurgie. (< fr. bougie) Vezi definitia »
SIALOGRAFÍE s. f. radiografie a canalelor glandelor salivare cu o substanță de contrast. (< fr. sialographie) Vezi definitia »
STENOGRAFÍE s.f. Sistem de scriere rapidă realizat cu ajutorul unor semne convenționale care permit înregistrarea vorbirii în ritmul ei obișnuit; tahigrafie. [Gen. -iei. / < fr. sténographie, engl. stenography, cf. gr. stenos – strâns, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
VINĂRSĂRÍE, vinărsării, s. f. (Rar) Povarnă, velniță. – Din vinars + suf. -ărie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z