Definita cuvantului spartan
SPARTÁN, -Ă adj. Propriu spartanilor; aspru, sever. // s.m. și f. 1. Locuitor al Spartei, spartiat. 2. (Fig.) Om auster, cu moravuri severe. [Cf. Sparta – oraș în Grecia antică].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu spartan
MAURITIÁN, -Ă, mauritiéni, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Mauritius sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Mauritius sau mauritienilor (1.), privitor la insula Mauritius sau la mauritieni, originar din Mauritius. (cf. fr. mauricien) Vezi definitia »
AERIÁN, -Ă, aerieni, -e, adj. Care se află în aer1 (2), care se întâmplă, se produce în aer1. 2. Care se referă la aviație. ◊ Linie aeriană = traseu aeronautic și mijloacele materiale aferente. Alarmă aeriană = semnul prin care, în timp de război, se anunță apropierea avioanelor inamice. 3. Fig. Transparent, diafan, gingaș, vaporos; aeros. [Pr.: a-e-ri-an] – Din fr. aérien. Vezi definitia »
INTERURBÁN, -Ă adj. Între (dintre) două sau mai multe orașe. [Cf. fr. interurbain]. Vezi definitia »
SĂTMĂREÁN, -Ă, sătmăreni, -e s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul sau în județul Satu Mare. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul sau din județul Satu Mare. – Satu Mare + suf. -ean. Vezi definitia »
crișán, -ă, crișáni, -e, adj. (reg.) norocos, bogat, invidiat de toți. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z