Definita cuvantului stat
STAT1 s.n. 1. Organizația politică a clasei economicește dominante în societate, care are drept scop apărarea ordinii economice și politice existente și reprimarea împotriva claselor opuse; țară. 2. Unitate administrativ-teritorială autonomă în unele republici din America și în Australia. 3. (La pl.; în orânduirea feudală) Denumire a organelor reprezentative din anumite țări. [Pl. -te, -turi. / < lat. status, it. stato, fr. état].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu stat
FIZIOCRÁT, fiziocrați, s. m. Adept al fiziocrației. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. physiocrate. Vezi definitia »
RESEMNÁT, -Ă, resemnați, -te, adj. Care se împacă cu o situație grea, care suportă un rău fără împotrivire. ♦ Care exprimă resemnare. [Var.: (înv.) resignát, -ă adj.] – V. resemna. Vezi definitia »
NEDETERMINÁT, -Ă adj. care nu este determinat; nedefinit. ♦ (mat.) ecuație ~ă = ecuație de gradul întâi cu o necunoscută, care admite o mulțime infinită de soluții. (< ne- + determinat) Vezi definitia »
BOLBOȘÁT, -Ă, bolboșați, -te, adj. (Pop.; despre ochi) Umflat, bulbucat, holbat. – V. bolboșa. Vezi definitia »
NEÎNTREBÁT adj. v. BORȘ. Zeamă acră preparată din tărâțe de grâu, de secară sau de sfeclă de zahăr fermentate în apă; p. ext. ciorbă preparată cu această zeamă. ◊ Expr. A-i sufla (cuiva) în borș sau a sufla în borșul cuiva = a se amesteca (neîntrebat) în treburile cuiva. [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z