Definita cuvantului stereotomie
STEREOTOMÍE s.f. Parte a tehnicii care studiază metodele de tăiere, de fasonare și de îmbinare a corpurilor solide folosite în industrie și construcții. [Gen. -iei. / < fr. stéréotomie, cf. gr. stereos – solid, tome – tăiere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu stereotomie
OTALGÍE s.f. Durere de urechi. [Gen. -iei. / < fr. otalgie, cf. gr. ous – ureche, algos – durere]. Vezi definitia »
MUNÍȚIE, muniții, s. f. Denumire generică dată cartușelor pentru armamentul de infanterie, grenadelor de tot felul, proiectilelor de artilerie, bombelor de aviație etc. – Din germ. Munition, lat. munitio, fr. munition. Vezi definitia »
MOTIVÁȚIE s.f. (Rar) Motivare. ♦ (Psih.) Totalitatea motivelor, a considerațiilor sau a mobilurilor (conștiente sau nu) care determină pe cineva să efectueze o anumită acțiune sau să tindă spre anumite scopuri. [Gen. -iei. / cf. fr. motivation]. Vezi definitia »
SUBSCRÍPȚIE s. f. subscriere. ◊ sumă de bani cu care se angajează cineva, în baza unei semnături, să contribuie la o operă de interes public sau particular. ♦ listă de ~ = document pe baza căruia se adună o asemenea sumă. (< lat. subscriptio, după fr. souscription) Vezi definitia »
INTERPOZÍȚIE s. f. 1. stare a unui lucru așezat între altele. 2. (fig.) intervenție a unei autorități superioare. ♦ (jur.) ~ de persoane = act prin care o personaă apare în locul alteia pentru a-i facilita unele avantaje. (< fr. interposition, lat. interpositio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z