Definita cuvantului stewardesă
STEWARDÉSĂ s.f. Femeie care face parte din personalul de bord al unui avion, având sarcina de a întreține, a servi și a îngriji pe călători. [Pron. stiuardesă. / < engl. stewardess].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu stewardesă
PODEÁLĂ s. f. v. podea. Vezi definitia »
plotogílă s.m. (reg.) om care umblă cu îmbrăcămintea sau cu încălțămintea peticită, ruptă; zdreanță, ruptură; om care trăiește din afaceri mărunte; om de nimic; platogea. Vezi definitia »
SEMIDREÁPTĂ, semidrepte, s. f. (Geom.) Segment de dreaptă mărginit la un singur capăt. – Semi- + dreaptă (după fr. semidroite). Vezi definitia »
NEGRUVODEÁNCĂ, negruvodénce, s.f. Femeie născută și crescută în orașul Negru-Vodă (din județul Constanța). ♦ Locuitoare din orașul Negru-Vodă. (negruvodean + suf. -că) Vezi definitia »
MÁICĂ, maici, s. f. I. 1. (Pop.) Mamă. ♦ Termen de politețe folosit pentru a vorbi cu (sau despre) o femeie (mai) în vârstă; termen afectiv cu care o femeie se adresează copiilor ei sau unei persoane mai tinere. 2. Călugăriță; termen cu care cineva se adresează unei călugărițe. II. Fig. (Pop.) Izvor, cauză, origine. – Din bg., scr. majka. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z