Definita cuvantului stângism
STÂNGÍSM s.n. Concepție și practică sectară în mișcarea comunistă și muncitorească, expresie a unui „revoluționarism grăbit”, care nu ține seama de etapa revoluționară și de nivelul conștiinței politice a maselor. [< stâng + -ism, după rus. levizna].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu stângism
HEGEMONÍSM s. n. Supremație politică a unui stat asupra altor state; tendință de hegemonie. [Var.: heghemonísm s. n.] – Hegemon + suf. -ism. Vezi definitia »
ACTINOTACTÍSM s.n. (Biol.) Reacție a unor alge unicelulare sau a altor viețuitoare inferioare față de radiații(le luminoase). [< fr. actinotactisme]. Vezi definitia »
EPITROCHÁSM s. n. figură de stil constând dintr-o serie de enunțuri nominale, formate din cuvinte monosilabice succesive și care se încheie cu un cuvânt bisilabic sau polisilabic. (< fr. épitrochasme, gr. epitrochasmos) Vezi definitia »
JACOBINÍSM s.n. v. iacobinism. Vezi definitia »
PIROMETAMORFÍSM s. n. Totalitate a transformărilor suferite de rocile din vecinătatea imediată a unui corp eruptiv din cauza temperaturilor înalte. – Din fr. pyrométamorphisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z