Definita cuvantului coincide
coincíde (coincíd, coincís), vb. – A se petrece simultan. Fr. coïncider. Se observă o oscilație în conjug., datorită tendinței de a o asimila cu cea a vb., a cădea, astfel încît se aude uneori să coinciză în loc de să coincidă. Tendința ce pare a se remarca este de a evita conjug. la timpuri trecute. – Der. (din fr.) coincident, adj.; coincidență, s. f.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu coincide
ACCÉDE, accéd, vb. III. (Livr.) Intranz. A avea acces (1), a ajunge la ceva, undeva. – Din fr. accéder. Vezi definitia »
DESTÍNDE vb. refl. 1. a-și slăbi încordarea; a se relaxa. 2. (despre ființe) a se întinde, a se îndrepta. ◊ (fig.) a se liniști, a se odihni; a se distra, a se recrea. (după fr. détendre) Vezi definitia »
CARDIIDE ({s} gr. kardia „inimă”) s. f. pl. Familie de lamelibranhiate heterodonte care include genuri marine și salmastre cu cochilii echivalve și neechilaterale, ornate prin coaste radiare (Cardiidae). Au apărut în Triasic (ex. genul Cardium). Vezi definitia »
SCROFULÍDE s.f.pl. (Med.) Tuberculoză cutanată care se prezintă sub formă de scrofule. [< fr. scrofulides]. Vezi definitia »
TRIGLÍDE s.n.pl. Familie de pești osoși, având ca tip rândunica-de-mare; (la sg.) pește din această familie. [< lat. triglidae, cf. gr. trigla]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z