Definita cuvantului subalpin
SUBALPÍN, -Ă adj. Situat în regiunea imediat inferioară celei alpine; care se află la poalele unor munți; caracteristic unei asemenea regiuni. [Cf. fr. subalpin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu subalpin
Vin prost, obținut prin a doua sau chiar a treia stoarcere a boabelor de strugure și adaos de apă. Variantă: vinoi. Vezi definitia »
PETROSÍN s. n. Lichid incolor, ușor inflamabil, cu miros caracteristic, obținut dintr-un amestec de benzine ușoare, folosit mai ales în gospodărie (2). – Denumire comercială. Vezi definitia »
ROZMARÍN, rozmarini, s. m. Arbust mic, din familia labiatelor, plăcut mirositor, cu frunze totdeauna verzi și cu flori albastre, albe sau roșii, întrebuințat în medicină și în industria parfumurilor (Rosmarinus officinalis). – Din germ. Rosmarin. Vezi definitia »
in mitologia greceasca veche o gorgona inseamna o femeie cu serpi in loc de par, care, cu ajutorul ochilor ,impietreste oamenii si ii pune in gradina ca ornament (ca statuete) Vezi definitia »
BAYIN, Naung, rege birman (1551-1581), din dinastia Toungo. S-a distins în campania de cucerire a statelor Pegu (1540) și Ava (1555). A reprimat anarhia internă a triburilor supuse. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z