Definita cuvantului superficialitate
SUPERFICIALITÁTE s.f. Însușirea a ceea ce este superficial; lipsă de adâncime, de profunzime. ♦ (Concr.) Lucru superficial. [Pron. -ci-a-. / cf. fr. superficialité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu superficialitate
PARTICULARITÁTE s.f. Caracterul, natura a ceea ce este particular. ♦ Caracteristică, specific. [Cf. fr. particularité]. Vezi definitia »
SCRUPULOZITÁTE s. f. Însușirea de a fi scrupulos; corectitudine, cinste, probitate; conștiinciozitate, meticulozitate (la lucru). – Din fr. scrupulosité, lat. scrupulositas, -atis. Vezi definitia »
HIGROSCOPICITÁTE s.f. Proprietate a unui material de a fi higroscopic. [Cf. fr. hygroscopicité]. Vezi definitia »
ARÍNIȘTE, ariniști, s. f. Pădurice de arini. [Acc. și ariníște.Var.: aníniște s. f.] – Din arin + suf. -iște. Vezi definitia »
STRĂBÁTE, străbát, vb. III. 1. Tranz. și intranz. A trece printr-un corp, a pătrunde prin..., a traversa, a răzbi. 2. Tranz. A trece pe o suprafață în diferite sensuri, pe toată întinderea ei, de la un capăt la altul; a parcurge, a cutreiera, a traversa. 3. Intranz. A trece pe undeva cu greu, învingând obstacole; a răzbate. ♦ A ajunge la... ♦ Fig. A izbuti, a reuși. – Stră- + bate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z