Definita cuvantului superior
SUPERIÓR, -OÁRĂ adj. 1. Așezat în partea de sus; deasupra, de sus. ♦ (Despre cursuri de apă) Care se află spre izvor. 2. Care are un loc înalt (într-o ordine, într-o ierarhie). 3. Care se distinge, se deosebește prin calități, prin merite deosebite; care este la un nivel mai înalt. ♦ Matematici superioare = parte a matematicii care folosește metode de cercetare foarte complexe. // s.m. și f. Cel care ocupă un loc mai important într-o ierarhie față de cei pe care îi are în subordine; cel care are un grad mai mare decât altul. [Pron. -ri-or. / cf. lat. superior, fr. supérieur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu superior
APICULTÓR, -OÁRE, apicultori, -oare, s. m. și f. Persoană care se ocupă cu apicultura. – După fr. apiculteur. Vezi definitia »
ELECTROSTIVUITÓR, electrostivuitoare, s. n. Stivuitor acționat de un electromotor alimentat de la baterii de acumulatoare. – Din electro- + stivuitor. Vezi definitia »
PLANIFICATÓR, -OÁRE I. adj. care planifică. II. s. m. f. specialist în întocmirea planurilor de producție. III. s.n. (inform.) program specializat al sistemului de operare al unui calculator, destinat alocării resurselor sistemului în vederea desfășurării unor activități. (< planifica + -tor, /III/ după engl. scheduler) Vezi definitia »
ARPENTÓR, arpentori, s. m. Tehnician care se ocupă cu arpentajul. – După fr. arpenteur. Vezi definitia »
PREÎNCĂLZITÓR, preîncălzitoare, s. n. Instalație care servește la preîncălzire. [Pr.: pre-în-] – Preîncălzi + suf. -tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z