Definita cuvantului conveni
convení (-vín, -ít), vb.1. A fi pe placul cuiva. – 2. A se învoi, a se înțelege. – 3. A accepta, a admite. – 4. A încheia o convenție. Lat. convenire, fr. convenir (sec. XIX). – Der. convenabil, adj.; conveniență, s. f. din fr. Cf. cuveni.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu conveni
chefní (-nésc, -ít), vb. – A lătra. Formație expresivă. Se spune mai ales despre lătratul cîinilor cînd semnalează că au dat de urma cerbului. – Der. chefnit, s.n. (lătrat). Vezi definitia »
înlimăní, înlimănésc, vb. IV (înv.) a trage la liman, la mal; a acosta. Vezi definitia »
BATTANI (AL-BATTANI), Abu Abdallah Muhammed ben Djabir (858-929), astronom și matematician arab. A calculat înclinarea eclipticii și constanta precesiei; a contribuit la dezvoltarea trogonometriei. Vezi definitia »
trăsni, trăsnesc I. v. t. 1. a lovi puternic. 2. a surprinde, a ului. II. v. i. a mirosi foarte tare, a avea un miros foarte pătrunzător. Vezi definitia »
mení (menésc, menít), vb.1. A proroci, a dori. – 2. A fermeca, a vrăji. – 3. A destina, a predestina. – 4. A deochea, a aduce nenoroc prin fapte de magie. – 5. A amenința, a gesticula. Sl. mĕniti „a aminti, a zice”, mai curînd decît sl. mineti „a gîndi” (Tiktin). Der. din gr. μηνύω „a anunța” (Cihac, II, 675) este improbabilă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z