Definita cuvantului șosea
ȘOSEÁ s.f. 1. Cale de comunicație pietruită sau asfaltată care leagă mai multe localități. 2. Stradă (periferică) largă și frumos amenajată, de obicei plantată cu pomi. [< fr. chaussée].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu șosea
1. Patrunderea in valorile si caracteristicile,inclusiv limba, civilizatiei din care un individ face parte. 2. Cunoasterea si intelegerea mostenirii culturale si familiarizarea cu realizarile trecutului care au influentat umanitatea. 3. Intelegerea modului in care traditiile din trecut actioneaza in prezent si influenteaza valorile si directia de evolutie a societatii. 4. Intelegerea si adoptarea normelor , valorilor si traditiilor grupurilor carora le apartine fiecare. 5. A invata cum sa aplici principiile si conceptele artelor la aprecierea contributiei estetice a altor culturi. Sursa este: Teoria Curriculumului, capitolul 10, lect.univ.dr. Marcel Caprescu Vezi definitia »
PÚRUREA adv. v. pururi. Vezi definitia »
ucigă-l crucea / toaca expr. (pop., eufem.) dracul, diavolul. Vezi definitia »
TURTUREÁ, turturele, s. f. Pasăre călătoare asemănătoare cu porumbelul, brună-roșcată pe spate și cu pete negre mărginite cu alb pe laturile gâtului; turturică (Streptopelia turtur).Lat. turburella. Vezi definitia »
ZARNACADEÁ, zarnacadele, s. f. (Bot.; reg.) Narcisă. – Din tc. zerenkadá. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z