Definita cuvantului tactică
TÁCTICĂ s.f. 1. Parte a artei militare care se ocupă cu organizarea și conducerea acțiunilor de luptă ale trupelor. 2. Știința de a determina mijloacele și formele de acțiune, într-o perioadă relativ scurtă, pentru realizarea obiectivelor unei mișcări sociale, a unui partid politic etc., în funcție de împrejurările social-politice din acea perioadă. 3. Mijloacele folosite de cineva pentru a face să izbutească o întreprindere, o acțiune etc. [Gen. -cii. / < fr. tactique, cf. gr. taktike – arta de a orândui].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tactică
CREATÍNĂ s. f. substanță proteică rezultată din metabolismul protidelor, cu rol important în contracția musculară. (< fr. créatine) Vezi definitia »
JÁLBĂ, jalbe, s. f. (Pop.) Plângere, reclamație, făcută în scris. ◊ Expr. (Fam.) A umbla (sau a merge, a veni etc.) cu jalba în proțap = a cere insistent (și ostentativ) un drept sau o favoare. [Pl. și: jălbiVar.: jálobă s. f.] – Din sl. žalĩba. Cf. bg. žalba. Vezi definitia »
SINFIBRÓZĂ s. f. sinartroză în care suprafețele sunt legate printr-un țesut fibros. (< fr. synfibrose) Vezi definitia »
INSULÍNĂ s. f. Hormon secretat de pancreas, care reglează metabolismul glucidelor, lipidelor, protidelor și mineralelor din organism. – Din fr. insuline. Vezi definitia »
PREPOZITÚRĂ s. f. demnitatea de prepozit (2). (< lat. praepositura) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z