Definita cuvantului tactică
TÁCTICĂ s.f. 1. Parte a artei militare care se ocupă cu organizarea și conducerea acțiunilor de luptă ale trupelor. 2. Știința de a determina mijloacele și formele de acțiune, într-o perioadă relativ scurtă, pentru realizarea obiectivelor unei mișcări sociale, a unui partid politic etc., în funcție de împrejurările social-politice din acea perioadă. 3. Mijloacele folosite de cineva pentru a face să izbutească o întreprindere, o acțiune etc. [Gen. -cii. / < fr. tactique, cf. gr. taktike – arta de a orândui].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tactică
ZAVEÁSĂ, zavése, s. f. (Var.) Zăvează. Vezi definitia »
PNEUMATÓZĂ, pneumatoze, s. f. Îngrămădire de gaze în cavitățile organismului. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumatose. Vezi definitia »
șoimáncă, șoimánce, s.f. (reg.; mai ales pl.) șoimanele, ielele, frumoasele, mândrele, vântoasele, dânsele, sânzienele (ființe supranaturale cu puteri nefaste). Vezi definitia »
TULÍPĂ s.f. (Liv.) Plantă erbacee bulboasă, cu flori în formă de cupe, colorate în alb, galben, roșu, violet etc.; (pop.) lalea. [< fr. tulipe]. Vezi definitia »
ALICÓTĂ, alicote, s. f. (Mat.; în expr.) Parte alicotă = parte care se cuprinde exact, de un anumit număr de ori, într-o cantitate dată. – Fr. aliquote. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z