Definita cuvantului cor
cor (córuri), s. n.1. Cerc, adunare, societate. – 2. Cantitate de fîn care se așază în formă de cerc sau pătrat, pentru a forma baza căpiței. – Mr. cor „dans”. Lat. chorus (DAR). Apare în texte începînd cu sec. XVII. Cf. horă.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu cor
DILATATÓR, -OÁRE adj. Care dilată; dilatant. ◊ (Anat.) Mușchi dilatatori = mușchi cu funcția de a dilata deschiderile pe care se inserează. // s.n. Instrument chirurgical cu care se lărgește o cavitate sau o incizie. [Cf. fr. dilatateur]. Vezi definitia »
AUTOTRANSFORMATÓR s. n. transformator de curent electric alternativ monofazat, cu o singură înfășurare și cu trei borne, două externe pentru tensiunea înaltă și una intermediară, care, împreună cu câte una din cele externe, constituie bornele pentru tensiunea joasă. (< fr. autotransformateur) Vezi definitia »
zămislitór (pop.) adj. m., pl. zămislitóri; f. sg. și pl. zămislitoáre Vezi definitia »
VOIAJÓR, voiajori, s. m. 1. (Și adj.) Călător. 2. Reprezentant al unei firme particulare, care vizitează diferite localități în căutare de beneficiari sau de furnizori; comis-voiajor. [Pr.: vo-ia-] – Din fr. voyageur. Vezi definitia »
TĂLGIÓR, tălgiori, s. m. (Pop.) Tălgerel. [Pr.: -gi-or] – Talger + suf. -ior. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z