Definita cuvantului citadiniza
CITADINIZÁ, citadinizez, vb. I. Tranz. și refl. (Rar) A (se) urbaniza. – Citadin + suf. -iza.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu citadiniza
INDUSTRIALIZÁ vb. I. tr. a dezvolta industria; a introduce tehnica mașinistă în anumite procese de muncă; a transforma un proces de producție meșteșugărească într-un proces de producție întemeiat pe tehnica mașinistă modernă. II. tr., refl. a deveni, a face (un stat) să devină industrial. ◊ a transforma o materie primă în produse industriale. (< fr. industrialiser) Vezi definitia »
(vulgar)pizza,anus,organ masculin,unealta de amor, Vezi definitia »
STANDARDIZÁ vb. tr. 1. a stabili și a aplica un standard. 2. (fig.) a uniformiza. ◊ a menține nivelul calitativ la o cotă înaltă. (< fr. standardiser) Vezi definitia »
MASCULINIZÁ vb. I. tr., refl. 1. A face să capete, a căpăta caractere sau trăsături masculine. 2. (Despre substantive feminine) A (se) transforma în substantiv masculin. [Cf. fr. masculiniser]. Vezi definitia »
CARACTERIZÁ, caracterizez, vb. I. Tranz. 1. A constitui caracteristica cuiva sau a ceva. Îl caracterizează modestia. 2. A descrie, a înfățișa, a face să reiasă trăsăturile caracteristice ale unei persoane, ale unui lucru sau ale unui fenomen. – Din fr. caractériser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z