Definita cuvantului citocromie
CITOCROMÍE, citocromii, s. f. Procedeu rapid de tipar în patru culori suprapuse, la care forma parțială de negru servește la redarea efectelor de tonuri închise. – Din fr. cytochromie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu citocromie
GÁBIE, gabii, s. f. Platformă orizontală fixată în vârful unui catarg și folosită ca post de observație sau (la navele cu pânze) ca loc de unde se manevrează parâmele. – Din fr. gabie, it. gabbia. Vezi definitia »
AEROMETRÍE s. f. Parte a fizicii care studiază proprietățile aerului și ale gazelor. – Fr. aérométrie. Vezi definitia »
KINETOGRAFÍE, kinetografii, s.f. = 1. sistem de semne („sistema segnico”, cf. Laban, inițiatorul teoriei)care reprezintă prin intermediul graficelor realitatea mișcării. 2. kinetografia este de asemenea un sistem analitic care descrie posibilitățile corpului uman de mișcare în spațiu. Instrumentele conceptuale ale kinetografiei (prescurtat KIN) sunt categoriile pe care omul le folosește pentru a își organiza percepțiile: spațiul, timpul și forța. Vezi definitia »
MAGÍE s. f. 1. complex de practici prin care se consideră posibilă acționarea asupra realității înconjurătoare cu ajutorul forțelor supranaturale; vrăjitorie. ♦ ~ neagră = magie propriu-zisă care apelează la puterea demonilor; ~ albă = arta de a produce fenomene naturale care par miraculoase. 2. (fig.) putere de atracție, de fascinare; farmec, seducție. (< fr. magie, lat. magia) Vezi definitia »
AGNOZÍE s. f. Pierdere sau tulburare a funcțiilor intelectuale de recunoaștere a celor văzute, auzite, pipăite. – Din fr. agnosie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z