Definita cuvantului teocrație
TEOCRAȚÍE s.f. Formă de guvernământ în care autoritatea, fiind considerată ca emanând de la Dumnezeu, este exercitată de cler; stat care are o astfel de formă de guvernământ. [Gen. -iei. / < fr. théocratie, cf. gr. theokratia < theos – zeu, kratos – putere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu teocrație
MACROBRAHÍE s. f. dezvoltare excesivă a brațelor. (< fr. macrobrachie) Vezi definitia »
CEMENTOCLAZÍE s. f. proces de distrugere a cementului dentar. (< fr. cémentoclasie) Vezi definitia »
DEFLAGRÁȚIE s. f. 1. ardere explozivă în care reacția de descompunere se propagă cu viteze mici. 2. explozie violentă. 3. conflict generalizat. (< fr. déflagration, lat. deflagratio) Vezi definitia »
AUTOTOMÍE s.f. Automutilare la care recurg unele animale (ca șopârla etc.) pentru a scăpa de anumite pericole. ♦ Capacitate pe care o au unele organisme vegetale de a pierde și apoi de a reface unele părți ale organismului. [Gen. -iei. / < fr. autotomie, cf. gr. autos – însuși, tome – tăiere]. Vezi definitia »
BOWIE [bəui], Stanley Hay (1917-2008), geolog britanic. A dezvoltat sistemul cantitativ de determinare a mineralelor opace și a aplicat tehnici de autoradiografie în studiul zăcămintelor de uraniu și toriu („Geologia nucleară”, în colab.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z