Definita cuvantului citodiagnostic
CITODIAGNÓSTIC s. n. (Med.) Diagnosticare bazată pe examinarea microscopică a celulelor extrase din organisme, citoscopie. [Pr.: -di-a-] – Din fr. cytodiagnostique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu citodiagnostic
RINOPLÁSTIC, -Ă adj. Referitor la rinoplastie. [< fr. rhinoplastique]. Vezi definitia »
TRÁCIC, -Ă, tracici, -ce, adj. Care aparține Traciei sau tracilor3, privitor la Tracia sau la traci; trac3 (2). – Din lat. thracicus. Vezi definitia »
ANALÍTIC, -Ă, analitici, -e, adj. Care se bazează pe analiză, care procedează prin analiză. ◊ Chimie analitică = ramură a chimiei care se ocupă cu cercetarea elementelor și a combinațiilor lor. Limbă analitică = limbă care se servește de termeni speciali (prepoziții, conjuncții, pronume etc.) pentru a exprima raporturile gramaticale. ♦ (Mat.; Fiz.) Care folosește calculul algebric și infinitezimal. – Fr. analytique (lat. lit. analyticus). Vezi definitia »
BOLȘEVÍC, -Ă, bolșevici, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al bolșevismului. 2. Adj. Care aparține bolșevismului sau bolșevicilor (1), privitor la bolșevism sau la bolșevici; propriu, caracteristic bolșevicilor sau bolșevismului. – Din rus. bol'ševizm, fr. bolchevik. Vezi definitia »
SINÓDIC, -Ă adj. 1. referitor la intervalul de timp în care se face rotirea completă a unui corp ceresc în jurul altui corp ceresc în mișcare. 2. sinodal. (< fr. synodique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z