Definita cuvantului terebint
TEREBÍNT s.m. Arbore rășinos din regiunea mediteraneană, din care se extrage terebentina și alte substanțe tanante. [< fr. térébinthe, cf. lat. terebinthus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu terebint
EURIOXIBIÓNT, -Ă adj., s. n. (organism) care trăiește în ape cu variații largi ale concentrației de oxigen. (< fr. euryoxybionte) Vezi definitia »
țimént s.n. (reg.) 1. măsură de capacitate de 0,5 l. 2. cană mică. Vezi definitia »
elefánt (elefánți), s. m.1. Animal mamifer, cel mai mare dintre cele terestre de astăzi, cu pielea groasă, trompă și colți de fildeș. – 2. (Arg.) Bilet de o mie de lei. – 3. (Arg.) Persoană care plătește mereu. – Var. alifant. Mr. elefandu. Fr. éléphant. Var., mai ales cu sensurile 2 și 3; în mr., din ngr. ἐλέφαντας. Vezi definitia »
APETISÁNT, -Ă adj. Care trezește apetitul; îmbietor, atrăgător, ispititor. [< fr. appétissant]. Vezi definitia »
DETERMINÁNT, -Ă adj. Care determină, care este de natură să determine; hotărâtor; determinativ. ♦ (Gram.) Care arată o calitate. // s.m. Simbol matematic compus din numere așezate în linii și coloane reprezentând o expresie algebrică și folosit mai ales în rezolvarea ecuațiilor. // s.n. Cuvânt, propoziție care precizează, lămurește semnificația unui cuvânt, a unei propoziții. [Cf. fr. déterminant, it. determinante]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z