Definita cuvantului termografie
TERMOGRAFÍE s.f. (Med.) Metodă de diagnostic, în special al cancerului, care se bazează pe întocmirea unor zone de temperatură a suprafeței corpului, pe care unele tumori pot apărea ca niște pete. [Gen. -iei. / < fr. thermographie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu termografie
CORÉCȚIE s. f. 1. corectare a unui calcul, a tirului etc. ◊ cantitate care trebuie adăugată sau sesizată din indicațiile date de un instrument de măsurat pentru a compensa erorile. 2. epanortoză. 3. pedeapsă corporală aplicată unui vinovat; bătaie. ♦ casă de ~ = loc unde își execută pedeapsa infractorii minori. (< fr. correction, lat. correctio) Vezi definitia »
VECÉRNIE, vecernii, s. f. 1. Slujbă religioasă care se face spre seară, în ajunul sau în ziua unei sărbători bisericești. 2. Timp al zilei pe la apusul soarelui; chindie. – Din sl. večerĩnja. Vezi definitia »
PARATROFÍE s. f. parazitism în care energia necesară creșterii unui microorganism este furnizată de gazdă. (< engl. paratrophy) Vezi definitia »
GEOSCOPÍE s.f. Pretinsă artă de a prezice viitorul prin studierea culorilor pe care le iau asfințitul și răsăritul Soarelui. [Gen. -iei. / < fr. géoscopie, cf. gr. ge – pământ, skopein – a examina]. Vezi definitia »
LABIODONȚÍE s. f. raport de ocluzie în care dinții incisivi frontali de pe arcada superioară se întâlnesc pe marginea incisivă cu cei de pe arcada inferioară. (< fr. labiodontie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z