Definita cuvantului torsiune
TORSIÚNE s.f. 1. Răsucire. ♦ (Text.) Indice care arată gradul de torsionare a unui semitort, exprimat prin numărul de răsucituri pe unitatea de lungime. 2. (Mat.) Calitate caracteristică a curbelor (din spațiu). 3. Scrântitură, luxație. [Pron. -si-u-. / < fr. torsion, cf. lat. torsio < torquere – a răsuci].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu torsiune
SOLIFLUCȚIÚNE s. f. v. solifluxiune. Vezi definitia »
Provine din cuvântul de origine germană,,gottesmann'', folosit in secolele XVIII, XIX, pentru a defini termenul bisericesc de „epitrop”. Vezi definitia »
CAUȚIÚNE s. f. sumă de bani sau obiecte prin care cineva garantează îndeplinirea unei obligații; garanție. ◊ sumă de bani depusă pentru lăsarea în libertate a unui infractor pe timpul procesului penal. (< fr. caution, lat. cautio) Vezi definitia »
ÎNTREȚÍNE, întrețín, vb. III. 1. Tranz. A păstra în stare bună, în bune condiții; a face să dureze, a menține. 2. Tranz. și refl. A(-și) procura, a(-și) asigura mijloacele necesare traiului; a (se) hrăni. 3. Refl. recipr. A sta de vorbă cu cineva; a conversa. Între1- + ține (după fr. entretenir). Vezi definitia »
CREMAȚIÚNE s.f. Ardere, prefacere în cenușă; incinerare; cremare. [Cf. lat. crematio, fr. crémation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z