Definita cuvantului toxicofobie
TOXICOFOBÍE s.f. Teamă patologică de otrăviri; toxofobie. [Gen. -iei. / < fr. toxicophobie, cf. gr. toxikon – otravă, phobos – teamă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu toxicofobie
ALOPLASTÍE s.f. (Med.) Aloplastică. [< fr. alloplastique]. Vezi definitia »
ÎNSCRÍE vb. I. tr. 1. a consemna în scris, a menționa într-o listă, într-un registru etc. ♦ a~ în fals = a cere unei instanțe să constate că un act scris este fals; (p. ext.) a contesta, a demonstra un fals. 2. (fig.) a însemna, a consemna. 3. a construi o figură geometrică în perimetrul alteia. 4. (sport) a realiza un punct; a marca. II. tr., refl. a (se) înregistra, a se înmatricula. ◊ a intra, a primi într-o organizație, într-un partid etc. (după fr. /s'/inscrire) Vezi definitia »
-FTIZÍE2 elem. ftizi(o)-. Vezi definitia »
HAIDUCÍE, haiducii, s.f. 1. Luptă armată a unor cete de haiduci (1) împotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. 2. Viață sau îndeletnicire de haiduc (1). 3. Purtare, deprindere de haiduc (1). – Haiduc + suf. -ie. Vezi definitia »
IMPOSTÁȚIE s.f. (Muz.) Preparare a vocii (înainte de a cânta); intonație. ♦ (Lingv.) Catastază. [< it. impostazione]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z