Definita cuvantului transcendent
TRANSCENDÉNT, -Ă adj. 1. (Fil.) Care se află dincolo de orice domeniu dat, de lumea materială. 2. (În filozofia idealistă a lui Kant: op. imanent) Care se află dincolo de limitele cunoașterii experimentale; inaccesibil cunoașterii bazate pe experiență, care întrece limitele realității. 3. (Mat.; despre numere) Care nu este soluția unei ecuații algebrice cu coeficienți raționali. [Cf. fr. transcendant].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu transcendent
RAREFIÁNT, -Ă adj. Care rarefiază, rărește. [Pron. -fi-ant. / < fr. raréfiant]. Vezi definitia »
PIGMÉNT, pigmenți, s. m. 1. Substanță colorată naturală produsă de celulele plantelor și animalelor și care colorează în mod specific țesuturile sau lichidele organice ale acestora. 2. Particulă solidă, colorată, insolubilă în mediul în care este suspendată, întrebuințată în industrie pentru colorare. – Din fr. pigment. Vezi definitia »
AUDIÉNT, -Ă, audienți, -te, s. m. și f. (Înv.) Auditor. [Pr.: a-u-di-ent] – Lat. lit. audiens, -ntis. Vezi definitia »
TERMOIZOLÁNT, -Ă adj. (Despre un material) Izolant împotriva căldurii; termoizolator. [Pron. -mo-i-. / cf. fr. thermoisolant]. Vezi definitia »
PERDÁNT, -Ă, perdánți, -te, adj., s.m. și f. (Cel) care pierde într-o competiție, într-un proces. (< fr. perdant) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z