Definita cuvantului covrig
covríg (covrígi), s. m. – Produs alimentar în formă de opt, de inel etc. preparat din făină. Bg., rus. kovrig(a), din tc. kevrek (Miklosich, Slaw. Elem., 25; Cihac, II, 78; Conev 96; Berneker 594; Mladenov 244). – Der. covrigar, s. m. (persoană care face covrigi); covrigărie, s. f. (prăvălie unde se vînd covrigi); covriga (var. covrigi, încovriga), vb. (a da formă rotundă, a rotunji; a încolăci; a curba, a arcui). Din rom. provine mag. kovri (Edelspacher 17).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu covrig
BRAUNSCHWEIG [bráunșvaic], oraș în N Germaniei (Saxonia Inferioară), la E de Hanovra; 330 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Siderurgie, constr. de mașini (automobile, mașini de calcul), aparate optice; textile; conserve. Catedrală (sec. 12), primăria veche (sec. 13-15). Muzee. Universitate. Fundat în 1031. Vezi definitia »
DIG, diguri, s. n. Construcție de piatră, de pământ sau de beton, făcută în lungul unei văi, la marginea unei ape, pe țărmul sau spre largul mării etc., pentru a apăra un loc de inundație, pentru a izola anumite porțiuni de teren, pentru a corecta albia unui curs de apă, a reduce forța valurilor etc. – Din fr. digue. Vezi definitia »
chișíg, chișíguri, s.n. (reg.) 1. unealtă. 2. (la pl.) accesorii, catrafuse. Vezi definitia »
BOCSIG, com. în jud. Arad, pe Crișu Alb; 3.884 loc. (1991). Cherestea. Stație de c. f. Vezi definitia »
rămíg s.n. (reg.) bucățică, rest, rămășiță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z