Definita cuvantului trinitroceluloză
TRINITROCELULÓZĂ s.f. (Chim.) Fulmicoton. [< fr. trinitrocellulose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu trinitroceluloză
AGÉNDĂ, agende, s. f. 1. Carnet cu foi ca de calendar, în care se notează lucrările care urmează să fie făcute la anumite date. 2. Ordine de zi. – Fr.agenda (lat. agenda „ceea ce trebuie să fie făcut”). Vezi definitia »
RETÓRTĂ, retorte, s. f. Vas de sticlă, de pământ, de metal, de obicei în formă de balon, cu gâtul lung și curbat, întrebuințat pentru distilare la temperaturi mai ridicate în laboratoare sau în industrie. ◊ Cărbune de retortă = cărbune dur, bun conducător de electricitate, care se depune pe pereții retortelor în care se distilează cărbunele la fabricarea gazului de iluminat și care are întrebuințări în electrotehnică. – Din fr. retorte, germ. Retorte. Vezi definitia »
ENTAMÍBĂ s. f. gen de amibă parazită din clasa rizopodelor, care trăiește în tubul digestiv la om și animale, agent patogen al dizenteriei. (< fr. entamibe) Vezi definitia »
CONDESCENDÉNȚĂ s.f. Atitudine care presupune bunăvoință, amabilitate, de pe o poziție de superioritate, chiar ușor disprețuitoare. [< fr. condescendance]. Vezi definitia »
RIBONUCLEÁZĂ s. f. enzimă pancreatică, cu acțiune specifică asupra acidului ribonucleic. (< fr. ribonucléase) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z