Definita cuvantului deconstructivism
DECONSTRUCTIVÍSM s. n. (cf. engl. deconstructive [analysis], după constructivism) Școală (teoretică și practică) în critica filozofică și literară, întemeiată pe deconstrucție, conturată în cultura americană după 1970, cu un impact deosebit asupra gândirii și practicii literare. Utilizat de J. Derrida în mai multe lucrări, deconstructivismul literar proclamă eliberarea limbajului figurat de necesitatea de a exprima un adevăr și deschide posibilități nelimitate interpretării, care nu mai este obligată să țină cont de intenția autorului sau de alte determinări exterioare textului ca surse ale semnificației. (Notă: Definiția este preluată din Dicționarul enciclopedic ilustrat, Editura Cartier, 1999 – DEI.)

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu deconstructivism
AGENITALÍSM s.n. (Biol.) Absență a organelor genitale, a secreției interne a acestora. [< fr. agénitalisme]. Vezi definitia »
NECONFORMÍSM s. n. Nonconformism. – Ne- + conformism (după fr. non-conformisme). Vezi definitia »
ANTIREALÍSM s. n. negare a realității obiective, a existenței și a legilor sale. (< fr. antiréalisme) Vezi definitia »
S.m. și f. Persoană fizică autorizată sau persoană juridică având sarcina înființării, gestionării, organizării și conducerii unei afaceri, la care participă cu capitalul său și (sau) capital atras. – Întreprinde + suf. -ător Vezi definitia »
ANTICRISTIANÍSM s.n. Atitudine potrivnică creștinismului. [Pron. -sti-a-. / cf. fr. antichristianisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z