Definita cuvantului cristelniță
cristélniță (cristélnițe), s. f. – Vas în care se botează copilul. Sl. krŭstilĭnica. Sec. XVII.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu cristelniță
podpíscă, podpísce, s.f. (înv.) 1. semnătură. 2. dispoziție, ordin scris, parafat. Vezi definitia »
PREDÉLĂ s.f. Compartiment inferior al unui tablou, reprezentând scene în legătură cu subiectul principal din tablou. [< it. predella, cf. fr. prédelle]. Vezi definitia »
REMÍZĂ s. f. I. 1. partidă de șah în care cei doi jucători consimt reciproc la un rezultat de egalitate. 2. formă de retribuire a muncii sub formă de cotă procentuală în funcție de munca prestată și rezultatele obținute. 3. operație financiară de achitare a unei datorii în străinătate prin transmiterea către un creditor a unui document de plată. ◊ comision; reducere, rabat. II. 1. clădire destinată pentru adăpostirea (auto)vehiculelor rutiere, mașinilor agricole, locomotivelor etc. 2. pădurice care servește ca loc de adăpost pentru vânat. (< fr. remise) Vezi definitia »
JINDUIÁLĂ, jinduieli, s. f. Jinduire. – Jindui + suf. -eală. Vezi definitia »
LAGÉNĂ s. f. 1. vas antic cu gâtul strâmt, semănând a butelie, în care se păstra vinul. 2. mică prelungire a saculei la pești, care constituie, în scara evolutivă, începutul viitorului melc al urechii interne de la vertebratele superioare. (< lat. lagena, fr. lagène) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z