Definita cuvantului trivaccin
TRIVACCÍN s.n. Vaccin complex, conținând trei componente profilactice diferite. [Et. incertă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu trivaccin
ANDROGÍN, -Ă adj. Hermafrodit. [< fr. androgyne, cf. gr. aner – bărbat, gyne – femeie]. Vezi definitia »
DELFÍN1, delfini, s. m. 1. Mamifer marin cu corpul în formă de fus, care atinge mărimea de trei metri, cu botul alungit, prevăzut cu numeroși dinți conici, și care trăiește în grupuri compacte în toate mările; porc-de-mare (Delphinus delphis). 2. (Art.) Constelație din emisfera boreală, în vecinătatea Căii-Laptelui. 3. Procedeu tehnic de înot în care sportivul, culcat cu fața în jos, înaintează la suprafața apei prin mișcarea simultană și simetrică a brațelor, dinainte spre înapoi, coordonată cu bătaia simultană în plan vertical a picioarelor. – Din lat. delphinus, it. delfino. Vezi definitia »
SATÍN s. n. Țesătură deasă de mătase, de bumbac, de fibre sintetice etc., cu una dintre fețe lucioasă, folosită mai ales pentru căptușeli. [Var.: satén s. n.] – Din fr. satin. Vezi definitia »
bazín (bazíne), s. n.1. Rezervor deschis, de mari dimensiuni. – 2. Pelvis. – 3. Regiune din care un rîu, fluviu etc. își adună apele. – Var. basin. Fr. bassin. Ortografia basin nu este fonetică. În rom. pare că s-a pronunțat totdeauna cu z, poate prin falsă asociere cu bază. Vezi definitia »
KHAMSÍN CAM-/ s. n. vânt uscat, cu nisip, asemănător cu siroco, în Egipt. (< fr. khamsin) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z