Definita cuvantului tuberculostatic
TUBERCULOSTÁTIC, -Ă adj., s.n. (Medicament) care împiedică înmulțirea bacilului tuberculozei. [< fr. tuberculostatique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tuberculostatic
SIC1 adv. Cuvânt care înseamnă „așa”, scris, de obicei între paranteze (adesea urmat de semnul exclamării) și folosit ca indicație pentru ca cititorii să știe că o greșeală dintr-un text reprodus aparține originalului, adică autorului respectiv, și nu comentatorului. – Cuv. lat. Vezi definitia »
INIȚIÁTIC, -Ă adj. 1. care ține de inițiere. 2. care nu poate fi înțeles decât de inițiați; ezoteric. (< fr. initiatique, it. iniziatico) Vezi definitia »
PICTÓRIC, -Ă adj. Referitor la pictură, de pictor. [Cf. lat. pictorius]. Vezi definitia »
PSIHOLÓGIC, -Ă, psihologici, -ce, adj. Care aparține psihologiei, privitor la psihologie sau la fenomenele care fac parte din domeniul ei de cercetare; sufletesc. ◊ Expr. Moment psihologic = moment potrivit pentru a influența pe cineva sau pentru a determina producerea unui anumit fapt. – Din fr. psychologique. Vezi definitia »
POMOLÓGIC, -Ă, pomologici, -ce, adj. Care aparține pomologiei, privitor la pomologie, de pomologie. – Din fr. pomologique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z