Definita cuvantului turnus
TÚRNUS s.n. Interval de timp în care se efectuează complet un anumit proces, o anumită operație de deplasare; grafic de serviciu. [< germ. Turnus, it. turno, cf. lat. turnus – instrument pentru întors].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu turnus
BÁMBUS, bambuși, s. m. Plantă exotică arborescentă cu tulpină lemnoasă, goală pe dinăuntru, din care se fac construcții ușoare, mobile etc. (Bambusa arundinacea).Germ. Bambus (fr. bambou). Vezi definitia »
HIBÍSCUS s. m. plantă ierboasă, arbustivă și arborescentă, originară din India și China, cu flori mari, viu colorate. (< fr., engl., lat. hibiscus) Vezi definitia »
TÓFUS, tofusuri, s. n. Depozit de urați de sodiu și de calciu format în articulațiile și cartilajele urechii, degetelor, cotului etc., la bolnavii de gută. – Din fr. tophus. Vezi definitia »
FÚNGUS s. n. 1. clasă de organisme vegetale inferioare fără clorofilă, din care fac parte paraziții micotici; fungi2. 2. denumire dată tumorilor cu aspect de ciuperci. (< lat. fungus, fr. fongus) Vezi definitia »
HÍPPUS s. n. alternare bruscă de contracție și dilatație a pupilei, care se produce independent de lumină. (< fr. hippus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z