Definita cuvantului configura
CONFIGURÁ, pers. 3 configurează, vb. I. Refl. A se întocmi într-un anumit fel, a lua o anumită formă. – Din fr. configurer, lat. configurare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu configura
DEBARÁ s.f. Încăpere, loc unde se țin lucruri folosite rar, vechituri etc. [Pl. -ale. / < fr. débarras]. Vezi definitia »
ciurá, ciuréz, vb. I (înv.) 1. a trece prin ciur, a cerne cu ciurul. 2. a broda, a chindisi cu găurele. Vezi definitia »
DECALIBRÁ, pers. 3 decalibrează, vb. I. Refl. (Despre țeava armelor de foc) A se lărgi în urma uzurii sau a unui accident de tragere, a-și deforma calibrul. – Des-1 + calibru. Vezi definitia »
TÉMPERA1 s. f. 1. Vopsea obținută prin amestecarea ei cu lianți pe bază de substanțe albuminoide sau gelatinoase. 2. Procedeu în tehnica picturii în care se întrebuințează culori tempera1 (1). ♦ Pictură realizată prin acest procedeu. – Din it. tempera. Vezi definitia »
DECOLORÁ vb. I. refl. a-și pierde culoarea; a căpăta o culoare mai ștearsă, mai deschisă. II. tr. a înlătura, a șterge culoarea (de pe o țesătură, un tablou etc.). (< fr. décolorer, lat. decolorare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z