Definita cuvantului unilateral
UNILATERÁL, -Ă adj. 1. Așezat pe o singură parte. 2. Care vede numai o singură latură a lucrurilor, care se rezumă la un singur domeniu de cunoștințe; mărginit; arbitrar. ♦ (Jur.; despre un contract) Care creează obligații numai pentru una dintre părți. ♦ (Despre un act juridic) Emanat de la o singură persoană. [< fr. unilatéral, cf. lat. unus – unul, latus – latură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu unilateral
BRUTÁL, -Ă, brutali, -e, adj. (Despre oameni și manifestările lor) Lipsit de delicatețe, aspru, dur, violent; grosolan, necioplit. ♦ Care este direct, fără menajamente. O sinceritate brutală. – Din fr. brutal. Vezi definitia »
ECHINOXIÁL, -Ă adj. Al echinocțiului, referitor la echinocțiu. ◊ Linie echinoxială = dreaptă de intersecție a planului ecuatorului cu planul elipticii. [Pron. -xi-al, var. echinocțial, -ă adj. / cf. fr. équinoxial]. Vezi definitia »
REFERENȚIÁL, -Ă I. adj. 1. care se referă la ceva; care constituie un sistem de referință. 2. referitor la referență, de referire. II. s. n. 1. (mat.) mulțime de elemente care formează un sistem de referință. 2. ansamblu de elemente legate într-un sistem. (< fr. référentiel, engl. referential) Vezi definitia »
MEZOCEFÁL, -Ă adj. care prezintă mezocefalie. (< fr. mésocéphale) Vezi definitia »
ANTISOCIÁL, -Ă adj. Îndreptat împotriva ordinii sociale. [Cf. fr. antisocial]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z