Definita cuvantului crustă
crústă (crúste), s. f. – Coajă. Lat. crusta, cf. fr. croûte, germ. Kruste (sec. XIX). – Der. crustaceu, s. m., din fr.; încrusta, vb., din fr.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu crustă
jéchilă s.f. (reg.) 1. traistă de merinde; pojijie. 2. totalitatea lucrurilor de la o stână; tărhat. 3. îmbrăcămintea așezată deasupra tarniței (păturii) la cal. Vezi definitia »
LORDÓZĂ s.f. Deformație a părții inferioare a coloanei vertebrale, care se încovoaie înainte. [< fr. lordose]. Vezi definitia »
panteră neagră expr. (deț.) țigan. Vezi definitia »
POTCOÁVĂ, potcoave, s. f. Piesă din oțel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează cu caiele pe copitele animalelor de tracțiune, pentru protejarea lor la mers. ◊ Loc. adv. În potcoavă = în formă de semicerc. ◊ Expr. Căută (sau umblă după) potcoave de cai morți ori caută (sau umblă) după cai morți, să le ia potcoavele = umblă după lucruri imposibil de obținut sau de găsit. A-și lepăda (sau a sta să-i pice) potcoavele = a muri sau a fi pe moarte. ♦ Piesă de oțel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează pe tocurile bocancilor și ale cizmelor pentru a le proteja. – Din bg. podkova, scr. potkova. Vezi definitia »
AMEȚEÁLĂ, amețeli, s. f. Stare în care omul își pierde simțul echilibrului. – Ameți + suf. -eală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z