Definita cuvantului universitate
UNIVERSITÁTE s.f. Instituție de învățământ superior care cuprinde mai multe facultăți. ♦ (Ieșit din uz) Universitate de partid = școală superioară în sistemul învățământului de partid. ♦ Universitate populară = instituție pentru educația adulților, având ca principală formă de activitate cicluri de prelegeri în diverse domenii. ♦ Clădirea unde este instalată o asemenea instituție. [Cf. fr. université, lat. universitas].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu universitate
COPROPRIETÁTE s. f. stăpânire în comun a unui bun de către mai multe persoane. (< fr. copropriété) Vezi definitia »
CONDUCTIBILITÁTE s. f. Proprietate a corpurilor de a transmite căldura, electricitatea etc. ◊ Conductibilitate electrică = proprietate a unor corpuri de a putea fi străbătute de curent electric sub acțiunea unei tensiuni electrice. Conductibilitate termică = proprietate a unor corpuri de a putea fi străbătute de un flux de căldură sub acțiunea unei diferențe de căldură. – Din fr. conductibilité. Vezi definitia »
VITALITÁTE s. f. 1. putere vitală, energie, vigoare a unui om sau a unui lucru. 2. aptitudine de a trăi, de a dura mult timp. (< fr. vitalité, lat. vitalitas) Vezi definitia »
NERETROACTIVITÁTE s. f. (jur.) principiul ~tății = principiu potrivit căruia o lege nu poate produce efecte și pentru trecut. (< ne- + retroactivitate) Vezi definitia »
INCORUPTIBILITÁTE s. f. Calitate a celui care nu se lasă corupt; integritate, cinste exemplară, onestitate. – Din fr. incorruptibilité, lat. incorruptibilitas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z