Definita cuvantului uviol
UVIÓL s.n. (Fiz.) Varietate de sticlă transparentă pentru radiațiile ultraviolete, folosită la confecționarea unor aparate optice. [Pron. -vi-ol. / < germ. Uvio(glas), fr. uviol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu uviol
BRÍSTOL s.n. Carton alb, lucios, de calitate foarte bună, din care se fac copertele cărților și cărțile de vizită; (p. ext.) carte de vizită. [< fr. bristol, cf. Bristol – oraș în Anglia]. Vezi definitia »
ștol, ștoluri, s.n. (reg.) 1. fiecare dintre colții de fier care se fixează iarna la potcoavele cailor pentru ca să nu alunece. 2. fiecare dintre colții de fier care se fixează pe fundul ulucului (jilipului) pentru a micșora viteza de deplasare a buștenilor. Vezi definitia »
MICOSTERÓL, micosteroli, s. m. Sterol care se găsește în ciuperci și în unele mucegaiuri, având un rol important în procesele celulare esențiale. – Din fr. mycostérol. Vezi definitia »
VÍSCOL, viscole, s. n. Vânt puternic însoțit de ninsoare sau de lapoviță. – Et. nec. Vezi definitia »
FRIVÓL, -Ă, frivoli, -e, adj. (Despre oameni) Care este preocupat de lucruri neserioase, care umblă după plăceri ușoare; ușuratic. ♦ (Despre lucruri, fapte, atitudini) Lipsit de seriozitate, de temeinicie, de importanță. – Din fr. frivole, it. frivolo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z