Definita cuvantului unicolor
UNICOLÓR, -Ă adj. Care are o singură culoare. [Cf. fr. unicolore].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu unicolor
cocór2, cocóruri, s.n. (reg.) umflătură la cap, cucui. Vezi definitia »
PRIPÓR, pripoare, s. n. 1. Coastă de deal sau de munte, pantă abruptă; povârniș. 2. (Reg.) Adăpost de iarnă pentru oi, făcut din împletitură de nuiele sau din stuf și acoperit cu paie, trestie, cetină de brad etc. – Din bg. pripor. Cf. ucr. prypir, -poru. Vezi definitia »
strămutătór, strămutătoáre, adj. (înv.) care se schimbă, se modifică, se transformă; schimbător, nestatornic. Vezi definitia »
DIGITIZÓR s. n. (inform.) dispozitiv care transformă unele curbe plane în caractere binare, corespunzătoare coordonatelor punctelor reprezentative. (< engl. digitisor) Vezi definitia »
OBSERVATÓR1, observatoare, s. n. 1. (Mai ales în sintagma observator astronomic) Clădire special amenajată pentru observații științifice asupra corpurilor cerești, fenomenelor astronomice, meteorologice etc.; instituția aflată în această clădire. 2. Loc, amplasament special amenajat de unde se pot observa cele ce se află sau se întâmplă pe o mare distanță în jur și unde se pot adăposti oamenii și instrumentele necesare observației. – Din lat. observatorium, fr. observatoire, germ. Observatorium. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z