Definita cuvantului utopic
UTÓPIC, -Ă adj. Care are caracterul unei utopii; iluzoriu, fantezist; irealizabil; utopist. ♦ Bazat pe o utopie, neștiințific. [< fr. utopique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu utopic
STOECHIOMÉTRIC, -Ă, stoechiometrici, -ce, adj. Care aparține stoechiometriei, privitor la stoechiometrie. [Pr.: -chi-o-.Var.: stoichiométric, -ă adj.] – Din fr. stoechiométrique. Vezi definitia »
ANESTÉZIC, -Ă adj., s. n. (substanță) care produce anestezie; anesteziant. (< fr. anesthésique) Vezi definitia »
PARENÉTIC1, -Ă adj. (Rar) Care îndeamnă la virtute; moralizator. [< fr. parénétique, cf. gr. paraineo – a sfătui, a îndemna]. Vezi definitia »
BRANCOVIČ [bráncovitʃ], familie nobiliară de origine sîrbă. Mai importanți: 1. Gheorghe B. (1384-1456), despot al Serbiei din 1427. 2. Sava B. (?-1683), mitropolit la românilor din Transilvania (1656-1683). În 1660 a fost la Moscova, de unde a primit ajutoare bănești; s-a împotrvit tendințelor de calvinizare ale principelui Mihail Apafi, motiv pentru care a fost destituit (1683). 3. Gheorghe B. (1645-1711), cronicar transilvănean, agent diplomatic al Transilvaniei și al Țării Românești la Constantinopol. Fratele lui B. (2). Captiv în închisorile Habsburgilor (1689-1711). A scris „De începerea vechiului neam slovenesc” și „Letopisețul slovenilor Iliricului și Misiei...” (inițial în lb. română), tratînd istoria românilor și a slavilor din sud. Vezi definitia »
FOLCLÓRIC, -Ă, folclorici, -ce, Adj. Care aparține folclorului, privitor la folclor; folcloristic. – Din fr. folklorique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z