Definita cuvantului utopist
UTOPÍST, -Ă adj. Utopic. // s.m. și f. Autor, adept al unei utopii, al teoriilor sociale utopice; (p. ext.) persoană care crede în utopii, care propagă utopii. [< fr. utopiste].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu utopist
blatist, -ă, blatiști, -iste, s. m., s. f. 1. persoană care călătorește într-un mijloc în comun fără a achita costul călătoriei. 2. participant la o operațiune ilicită. Vezi definitia »
DOGMATÍST, -Ă s.m. și f. 1. Adept al dogmatismului; dogmatic. 2. Cel care susține dogmele unei biserici. [Cf. fr. dogmatiste, it. dogmatista]. Vezi definitia »
FILATELÍST, -Ă, filateliști, -ste, s. m. și f. Persoană care se ocupă cu filatelia, colecționar de mărci poștale. – Din fr. philatéliste. Vezi definitia »
BALÁST, balasturi, s. n. 1. Încărcături de saci de nisip, pietriș etc. care reechilibrează o ambarcație sau reglează ridicarea în aer a unui aerostat; lest, savură. ♦ Cameră care se umple cu apă sau cu aer pentru a modifica greutatea unui submarin în vederea manevrei de scufundare a lui la suprafață. ♦ Fig. Ceea ce este împovărător, nefolositor. 2. Pietriș, zgură etc., folosite ca așternut pe care se montează traversele șinelor de tren; amestec de pietriș și de nisip întrebuințat la prepararea betonului, la pietruirea șoselelor etc. – Din fr. ballast. Vezi definitia »
PERFECȚIONÍST, -Ă adj. Referitor la perfecționism. // s.m. și f. 1. Adept al perfecționismului. 2. Suferind de perfecționism. [< fr. perfectionniste]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z