Definita cuvantului uveită
UVEÍTĂ s.f. Inflamație a uveei. [Pron. -ve-i-. / < fr. uvéite].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu uveită
zețăríță (rar) s. f., g.-d. art. zețăríței; pl. zețăríțe Vezi definitia »
CORDILIÉRĂ s.f. (Geogr.) Lanț de munți cu lungimea foarte mare. [Pron. -lie-. / < fr. cordillère, cf. sp. cordillera]. Vezi definitia »
CLARÍSĂ s.f. Călugăriță aparținând ordinului fundat în sec. XIII în Italia de Francesco d'Assisi și de Clara. [< fr. , it. clarisse, cf. (sfânta) Clara – născută în Assisi]. Vezi definitia »
HEROÍDĂ s. f. scrisoare în versuri în care își exprimă gândurile și sentimentele un erou, un personaj celebru. (< fr. héroïde) Vezi definitia »
NÍȘĂ s. f. 1. intrând amenajat într-un perete, unde se poate așeza o mobilă, adăposti ceva etc. 2. formă de relief cu aspect de firidă, creată prin eroziune la baza unei faleze, în jurul unei izvor, în malul concav al unui meandru etc. 3. dulap cu pereți de sticlă legat de un coș de evacuare în laboratoare împotriva gazelor nocive. 4. (anat.) mic spațiu în formă de intrând. 5. imagine radiologică a unui cancer gastric. 6. (biol.) regiune în care un organism, o populație, o specie găsesc cele mai bune condiții pentru a supraviețui și a se reproduce. (< fr. niche) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z