Definita cuvantului corăbier
CORĂBIÉR, corăbieri, s. m. Navigator, marinar pe o corabie; proprietar al unei corăbii. [Pr.: -bi-er] – Corabie + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu corăbier
AZOTOBACTÉR subst. Bacterie aerobă care fixează în sol azotul atmosferic, transformându-l în azot organic. – Din fr. azotobacter. Vezi definitia »
BLECHER, M. (1909-1938, n. Botoșani), scriitor român. Versuri moderniste („Corp transcendent”), proză kafkiană de analiză a stărilor subiective abisale („Vizuina luminată”, „Întîmplări în irealitatea imediată”, „Inimi cicatrizante”). Vezi definitia »
DENIÉR, denieri, s. m. Unitate de măsură pentru greutatea liniară a firelor și a fibrelor de mătase naturală și vegetală sau a celor sintetice, cu ajutorul căreia se apreciază finețea acestora. – Din fr. denier. Vezi definitia »
MINIÉR, -Ă adj. 1. Referitor la mine1 (1), de mine. 2. În care se găsesc mine, în care se practică mineritul. [Pron. -ni-er. / < fr. minier]. Vezi definitia »
STÓCHER s. n. instalație pentru alimentarea mecanizată cu cărbuni a focarelor de locomotivă. (< engl. stoker, germ. Stoker) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z