Definita cuvantului etaj
ETÁJ, etaje, s. n. 1. Fiecare dintre părțile unei clădiri de deasupra parterului, cuprinzând încăperile situate pe același plan orizontal; cat, nivel. 2. Parte dintr-o mașină de forță în care se produce o variație a vitezei sau a presiunii fluidului. 3. Parte a unui amplificator electric în care se produce una dintre amplificări. 4. Complex de straturi bine individualizate petrografic și faunistic, corespunzând celei mai mici diviziuni a timpului geologic. 5. (Bot.; în sintagma) Etaj de vegetație = zonă de vegetație cu anumite condiții proprii, determinate de modificările regimului termic și hidric pe verticală. – Din fr. étage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu etaj
CLIȘÁJ s.n. (Poligr.) Acțiunea de a clișa și rezultatul ei; clișare. [Pl. -je. / < fr. clichage]. Vezi definitia »
DECOLMATÁJ s.n. Deznisipare. [< fr. decolmatage]. Vezi definitia »
CALÁJ, calaje, s. n. Imobilizare a unui organ de mașină. 2. Așezare la orizontală a suportului unui aparat topografic de vizare. 3. Mod de așezare a aripii sau a ampenajului față de fuzelajul unui avion. 4. Adîncime la care se scufundă în apă o navă. 5. Postament de grinzi de pe o cală1 (2), pe care se fixează navele în timpul construcției sau reparațiilor. – Din fr. calage. Vezi definitia »
PERȘÁJ s.n. (Tehn.) Dezvoltare a unei topituri metalice amestecând baia metalică cu o bucată de lemn verde. V. barbotaj. [< fr. perchage]. Vezi definitia »
TELEREGLÁJ s.n. Dispozitiv pentru reglarea de la distanță a unui sistem tehnic; telereglare. [< fr. téléréglage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z