Definita cuvantului evacua
EVACUÁ, evacuez, vb. I. Tranz. 1. A lăsa liber, a goli, a părăsi în masă un imobil, o localitate, o regiune etc.; a elibera (4). 2. A lua măsuri de îndepărtare, a scoate în chip organizat, dintr-un loc și a duce în altul oameni, bunuri etc. ♦ A scoate dintr-o zonă periculoasă populația, animalele, bunurile spre a preveni distrugerea lor. 3. A elimina gazele nefolositoare din cilindrul unui motor cu ardere internă. ♦ A elimina reziduurile rezultate dintr-un proces tehnologic. 4. A elimina fecalele din intestine. [Pr.: -cu-a] – Din fr. évacuer, lat. evacuare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu evacua
a-i lua (cuiva) vopseaua expr. a bate (pe cineva). Vezi definitia »
AVARUA, oraș în ins. Rarotonga (Arh. Cook din Oc. Pacific); centru ad-tiv al terit. Cook; 11 mii loc. (1983). Vezi definitia »
A EȘUA a da chix, (d. planuri, proiecte etc.) a se duce de râpă, a face un fâs / o laie, a se lipi ca cocoșatul de gard, a pierde partida, (d. un proiect) a pica în bot, a-i pocni broasca. Vezi definitia »
UHuA0G <a href=„http://rhtgmeeyfpus.com/”>rhtgmeeyfpus</a>, [url=http://sbohscgqptrm.com/]sbohscgqptrm[/url], [link=http://uqtraaesyuxv.com/]uqtraaesyuxv[/link], http://lzleetrvmuom.com/ Vezi definitia »
împrocesuá, împrocesuéz, vb. I (reg., înv.) a acționa în judecată, a face proces, a da în judecată (pe cineva). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z