Definita cuvantului diastimă
diastímă (diastíme), s. f. – Spațiu, interval, răstimp. – Mr. dhiastimă. Gr. διάστημα (Tiktin; Gáldi 170). Sec. XVIII, rareori popular în Mold.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu diastimă
doánță, doánțe, s.f. (reg.) 1. poznă, șotie. 2. femeie arțăgoasă, certăreață. Vezi definitia »
OXOSINTÉZĂ, oxosinteze, s. f. Procedeu industrial de obținere a aldehidelor prin tratarea olefinelor cu un amestec de hidrogen și carbon în prezența unui catalizator pe bază de cobalt. – Din fr. oxysynthèse. Vezi definitia »
TRÓMPĂ, trompe, s. f. 1. Excrescență cărnoasă în formă de tub, care prelungește nasul la elefant, la tapir etc. și care servește la pipăit și la apucat. ♦ Prelungire a capului sau a gurii la unele animale nevertebrate (care servește la supt). 2. Canal prin care se elimină ovulele formate în ovar. 3. (În sintagma) Trompa lui Eustache = canal interior al urechii, care face legătura între timpan și faringe. 4. Aparat folosit pentru ventilarea sau evacuarea gazelor dintr-un recipient, dintr-o încăpere etc., pentru a realiza un vid. 5. Element de construcție în formă de boltă trunchiată, înlesnind de obicei trecerea de la un plan pătrat la un plan poligonal sau circular. – Din fr. trompe. Vezi definitia »
IZOFÓTĂ s. f. linie care unește punctele cu valori egale ale intensității luminii. (< germ. Isophote) Vezi definitia »
MEGÉRĂ s.f. (Liv.) Femeie rea, arțăgoasă. [Var. mejeră s.f. / < fr. mégère, cf. Megera – una dintre cele trei Furii]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z