Definita cuvantului dodecar
dodecár (dodecári), s. m. – Monedă turcească de argint, la începutul sec. XIX. Valora 12 taleri. Ngr. δωδεϰόρι, de la δώδεϰα „doisprezece” (Tiktin; Scriban; Gáldi 174).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu dodecar
actuar = persoana fizica înregistrata în Registrul actuarilor, specializata în evaluarea riscului prin metode statistice care, în domeniul asigurarilor, sunt folosite pentru calcularea primelor, rezervelor tehnice si a anuitatilor Vezi definitia »
CAZUAR (‹ fr., germ.) s. m. Gen de păsări acarenate, răspândite în Australia, ins. Noua Guinee, de c. 160 cm, bune înotătoare și alergătoare, cu corpul turtit lateral, picioare scurte și puternice, terminate cu trei degete și capul acoperit cu o cască cornoasă (Casaurius). ♦ C. australian = pasăre mare (1,65 m), din pădurile Australiei de Nord, solitară, cu penaj negru ca tăciunele și formații cornoase, roșii-violacee, pe cap și pe gît; atinge 50 km /h în alergare (Causarius causarius). Vezi definitia »
PERIAPENDICULÁR, -Ă adj. din jurul apendicelui. (< fr. périappendiculaire) Vezi definitia »
EMISÁR2 s. n. 1. colector (1) pentru evacuarea apelor în exces de pe terenurile desecate sau irigate, ori a apelor reziduale. 2. limbă de gheață scursă dintr-o calotă glaciară sau dintr-un ghețar. (< fr. émissaire) Vezi definitia »
BENEFICIÁR, -Ă, beneficiari, -e, s. m. și f. Persoană sau colectivitate care beneficiază de ceva. ♦ Persoană sau instituție în folosul căreia se face o lucrare. [Pr.: -ci-ar] – Fr. bénéficiaire (lat. lit. beneficiarius). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z