Definita cuvantului edifica
edificá (edífic, edificát), vb. – A construi, a ridica. Lat. aedificare (sec. XIX). – Der. edificant, adj.; edificator, adj.; edificiu, s. n.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu edifica
UNIFICÁ, unífic, vb. I. Tranz. 1. A face un întreg din mai multe părți; a realiza o unitate; a uni3. 2. A cuprinde într-un sistem unic; a face să fie unitar. A unifica ortografia. – Din fr. unifier, it., lat. unificare. Vezi definitia »
DEMITIFICÁ vb. tr. a demitiza (1). (după fr. démytifier) Vezi definitia »
DEMISTIFICÁ, demistífic, vb. I. Tranz. A face ca un lucru, o idee să-și piardă caracterul mistificator. ♦ A demitiza. – După fr. démystifier. Vezi definitia »
OCÁ, ocale, s. f. Veche unitate de măsură pentru capacități și greutăți, egală cu circa un litru (sau un kilogram) și un sfert; p. ext. cantitate de marfă, de obiecte etc. egală cu această unitate de măsură; vasul cu care se măsoară. ◊ Oca mică = măsură falsă, mai mică decât cea legală. ◊ Expr. A prinde (pe cineva) cu ocaua mică = a prinde (pe cineva) cu o minciună, cu o faptă necinstită. [Pl. și: oca, ocă.Var.: (înv. și reg.) ócă s. f.] – Din tc. okka. Vezi definitia »
ADERCA, Felix (1891-1962, n. Puiești, jud. Vaslui) scriitor și publicist român. Promotor al modernismului („Fals tratat de estetică”); versuri simboliste („Reverii sculptate”); proză analitică („Domnișoara din str. Neptun”, „Omul descompus”), de observație socială („1916”) și de anticipație („Orașele înecate”). Interviuri („Mărtutia unei generații”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z