Definita cuvantului fetișchet
fetișchét (-te), s. n. – Șnur, șiret. Rus. vetisket (Cihac, II, 108; Sanzewitsch 203). Mold. XIX, rar.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu fetișchet
CADÉT, cadeți, s. m. (Înv.) Tânăr (fiu de nobil sau de ofițer) care se pregătea pentru cariera armelor; elev al unei școli militare. – Fr. cadet. Vezi definitia »
percét, perceátă, adj. (reg.; despre oi) bălțată (cu pete albe sau negre). Vezi definitia »
ALUNÉT, aluneturi, s. n. Aluniș. – Din alun + suf. -et. Vezi definitia »
PARCHÉT, parchete, s. n. I. Pardoseală executată prin îmbinarea între ele (în formă de desene geometrice) a unor piese din lemn tare (stejar, fag etc.) prelucrate special; fiecare dintre piesele de lemn (înguste și scurte) folosite la executarea acestui tip de pardoseală. II. Fiecare dintre suprafețele în care este împărțită o pădure în vederea exploatării ei raționale; p. ext. suprafață de teren pe care s-a făcut o tăiere într-o pădure. III. Instituție judiciară care funcționează pe lângă unele instanțe judecătorești, cu atribuția de a exercita acțiunea penală și de a susține acuzarea la judecarea proceselor penale; membrii acestei instituții; local în care funcționează această instituție. – Din fr. parquet. Vezi definitia »
LIBRÉT, librete, s. n. 1. Textul unei opere muzicale, al unei operete sau al unui oratoriu. 2. Carnet eliberat de casele de economii persoanelor care își depun aici economiile și pe baza căruia depunătorii își pot retrage (cu dobânda legală) banii depuși. [Pl. și: libreturi] – Din it. libretto. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z